Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Weblinks

Kiteboard weblinks, Arjan van Driel voor El GounaOm je een weg te banen door de informatie die op het web te vinden is over Kiteboarden, geven we jou hier een overzicht van de beste sites.

Deze pagina wordt verder uitgebreid en geüpdate met weblinks van verschillende nationale en internationale kitesurf en kitesurf gerelateerde websites.

Mocht je weblinks willen aanmelden, dan kan dat via de contactpagina.

Kiteboard nieuws

Kiteboard nieuws (int.)

Online kiteboard magazines

Kitesurfverenigingen en -stichtingen

Nederlands Kampioenschap Kitesurfen