Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Wind & Weer

Door van verschillende weersbronnen de meetgegevens van de wind met elkaar te vergelijken en hiervan een gemiddelde te nemen, kom je tot de meest zuivere indicatie van hoe hard het waait en hoe hard het gaat waaien. Zo voorkom je, dat je voor niets naar zee rijdt.

Wind

Weer

Getijde

  • Getij.nl – per meetlocatie in Nederland de getijdetafel
  • Knmi.nl – golfhoogtes en getijde informatie
weersverwachting