Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Contact

Nieuws

  • Nieuws melden

Wijzigingsvoorstellen en suggesties indienen

  • Het indienen van een wijzigingsvoorstel op een artikel of een suggestie voor de site wordt zeer gewaardeerd door mede-kiteboarders en belangstellenden. Team KiteboardPro

Contact met de redactie

  • Contact algemeen

Neem contact op met de beheerder van KiteboardPro.nl, mail naar: arjan’(at)’kiteboardpro.nl*.

* Wijzig ‘(at)’ in @ om de e-mail te kunnen versturen. Deze maatregel is om spam te voorkomen.

Team

Meer over team KiteboardPro vind je hier!