Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Mooie typisch Nederlands weer, lees kitesurfweer

Door: KiteboardPro redactie • aug 26, 2018 • Rubriek: Foto van de week

De lange warme zomer is ten einde, het meer turbulente weer is terug. Je ziet het aan prachtig wolkenspel en goede windkracht om te kitesurfen. Enjoy!

Kitesurfweer, goede wind, mooie luchten

One Response »

  1. Was een topdag op het slufterstrand!

Jouw reactie / aanvulling..