Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Op pad met Revive.. -foto’s

Door: KiteboardPro redactie • jul 19, 2009 • Rubriek: Foto / Video

Gisteren, zaterdag 18 juli, was ik pad met Revive Kiteboarding. Aan het einde van de middag luwde de wind iets en was het geweldig weer! De wind was nog steeds sterk en soms vlagerig. Voor mij reden te meer om de handjes in de buurt of zelfs aan de bar te houden! Hoog gaan was dit keer ’skyhigh’ gaan zoals ik deze rangorde maar heb aangebracht.

In mijn pauze heb ik wat foto’s gemaakt. Ik ben nog steeds aan het experimenteren met de instellingen van mijn compactcamera maar jij ziet natuurlijk ook wel dat het er lekker aan toe ging bij de kiteboys en -girl van Revive!

Kite labels:

2 Responses »

 1. Prachtige foto’s!

  Die boardjes varen zo lekker.. :)

 2. soooow Revive in tha house!
  ze varen zo super chill! in de choppy omstandigheden lekker rustig,
  ze hebben prima pop en t land o zo heerlijk! volgend seizoen in de productguide van soul!?
  mja in ieder geval ben ik er blij mee, ik heb een 133-40 en dat is prima.. ik kom van 128 maar het voelt hetzelde!

  samenmet mijn jekyll2 een supercombo!
  uitproberen dus! (testcenter bij eurofuncenter oostvoorne ligt er misschien wel 1 ;-) )

Jouw reactie / aanvulling..