Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kevin en Youri op PKRA podium

Door: KiteboardPro redactie • jul 22, 2009 • Rubriek: Evenementen

PKRA tourstop Fuerteventura zit er – los van de kiteloop competitie die morgen gehouden wordt – op. Youri Zoon en Kevin Langeree domineerde. Helaas werden zij door de dubbele eliminatie beiden nog verslagen door Aaron Hadlow die de tourstop hiermee op zijn naam heeft gezet. Hadlow schrijft trots over hoe hij dit kunstje heeft geflikt.

De volgende tourstop is van 25 juli t/m 2 augustus in St. Peter-Ording (Duitsland) onder de naam van Palmolive for Men Kitesurf World Cup 2009.

aaronhadlow

Officiële uitslag PKRA Freestyle (Fuerteventura)

Heren:
1. Aaron Hadlow (Flexifoil, GBR)

2. Kevin Langeree (Naish, NED)

3. Youri Zoon (Slingshot, NED)

Dames:
1. Bruna Kajiya (Flexifoil, BRA)

2. Joanna Litwin (Nobile, POL)

3. Karolina Winkowska (Naish, POL)

Meer info

Kite labels: , , ,

Jouw reactie / aanvulling..