Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Steel de show Andre Phillip video

Door: KiteboardPro redactie • apr 30, 2009 • Rubriek: Foto / Video

Deze man, jaar en dag gesponsord door Cabrinha, is met recht een kitesurf showmaster te noemen. Dat Andre Phillip alle kitestijlen beheerst laat hij nog eens zien in deze video. We gaan kort van kitewave naar wake.


Andre Phillip, Surf & Wake from Grégory Mignard on Vimeo.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..