Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Behoud Zuiderstrand Scheveningen

Door: KiteboardPro redactie • mrt 3, 2009 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Spots

Een consortium heeft grote plannen voor het ontwikkelen van een enorme cruise terminal met grootschalige woningbouw op het huidige Zuiderstrand van Scheveningen.

Wat dit betekend voor ons kiteboarders is mij nog niet helemaal duidelijk. Het ziet er naar uit dat de wind vanuit bepaalde invalshoeken minder zuiver zal zijn.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..