Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.IJs kitesurfen en NK IJssurfen

Door: KiteboardPro redactie • jan 10, 2009 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

Natuurlijk kun je met schaatsen onder en een kite in de lucht over het ijs. Pak dan in ieder geval een zeer kleine kite want je gaat al snel met een snelle vaart over het ijs.

Ideale kites om mee te ijs kitesurfen zijn vierlijns kites, denk aan een Revolution of de C-quad van Peter Lynn. Dit, omdat je deze kites kunt ’stallen’ in de lucht. Je zet de kite vast op één punt waarbij de kite continue een door jou gedoseerde trekkracht genereert.

Nu is het NK IJssurfen dat ons kitesurfers uitdaagt om ook het ijs op te gaan een hier een competitie van te maken. Lees meer op het Motion windsurfgedeelte van Soulonline.

Jouw ervaring lezen we graag!

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..