Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kitesurf springweertje op komst?!

Door: KiteboardPro redactie • dec 7, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

Hoog water, gure wind, donkere wolken en zelfs wat sneeuw. Dit is het weerbeeld van afgelopen weken en op kort termijn ziet het er nog niet veel beter uit. Ook al 5 weken niet gekite! Als je een kitesurfende vrouw zou zijn en je een zwangerschap zou kunnen plannen, dan is een winter zoals deze de ideale tijd. Positiekleding aan in plaats van een strakke trapeze en je mist niks! “Come back in may!”

Ik kan nog wel even doorgaan, want frustrerend is het. Maar laat me je een hart onder de riem steken door je te vertellen over mijn ervaring van afgelopen 10 jaar. De winter ziet er dan ineens weer veelbelovend uit!

Ik heb namelijk afgelopen tien jaar, samen met medekiters, iedere winter hele mooie dagen op het water gehad en ben ervan overtuigd dat dit deze winter weer gaat gebeuren! Dus pak die kansen en “Ride in december!”

Kite labels: , , , ,

14 Responses »

 1. Weet je niet hoe koud het is man……
  Met 2 pakken over elkaar vriezen m´n ballen d´r na 5 minuten nog af…

 2. Ik sta het hele jaar op de plank, ook in de winter. Met droogpak aan gaat dat prima! Ik moet er niet aan denken om een periode te stoppen met kiten, dan wordt ik hartstikke gek….

 3. Precies Michiel. Dat heb ik ook. Zodra het weer 5 graden is en de wind niet te hard (windchill) gaan we weer toch.

 4. Vorig jaar was ‘t een milde winter; derde kerstdag viel er prima te kiten en het was niet eens koud. Een paar jaar daarvoor was ‘t iets anders; toen stond ik in de hagel en de sneeuw, en dat is net wat te gortig. Altijd wel fijn dat het lekker rustig is op het water in de winter juist :)

 5. Het heeft voor ons geen zin in de winter te gaan kiten, want we moeten 2.5 uur rijden voor een uur kiten en dan nog 2.5 uur terug rijden(we komen uit het oosten van het land) niet echt handig om te gaan kiten maar ja het is een virus.

 6. Sowee. Das lang rijden idd. Ik begrijp dat je dan ook gewoon een hele dag wil surfen.

 7. heey… ik heb DE oplossing voor de doorkiters die het niet TE koud willen krijgen… ga toch lekker FLYBOARDEN of KITELANDBOARDEN… niet te koud (gewoon oude kleren aan en eeen helmpie op) en wel te geweldig om te doen… de adrenaline kick is veel hoger omdat je boven land bezig bent… en je kan de hele winder keihard door trainen… zijn nu ook vrienden van mij die backmobes en frontmobes landen zelf ben ik veel bezig met kiteloopen en snelle unhooked rotaties… echt gewelig om te doen

  pieter

 8. hey,
  Ik kitesurf alleen in het voorjaar,zomer, najaar.
  Daarna ga ik buggien en flyboarden is heerlijk.
  Lekker zonder al dat gedoe met je natte pak enzo.

  Laters Harold

 9. De afgelopen jaren hebben we echt geen winters van betekenis meer mee gemaakt. Herfst en winter zijn de meest windvolle seizoenen van het jaar, dus dan wil je niets missen.
  Inmiddels bezitter van een drysuit om in de meest barre omstandigheden (sub 5°C en neerslag) langere en comfortabele sessies te kunnen maken. Maar voorlopig is het nog niet echt koud geweest en laat de wind ons dit jaar ff in de steek.

 10. gewoon lekker gaan, paar flessen heet water meenemen en als je van het water afkomt en je krijgt de dop eraf, hop ff naar binnen gieten en als je geluk hebt kan je zelf je rits openmaken, hahahaha

  oke zie je later op het water!!!!

  jord

 11. koud??

  doorbeulen!

 12. nou jah was wel koud laatst maar gewoon bikkelen toch

 13. Vandaag -1°C tot +1°C, snidende wind………..en het was druk op het water!

 14. Oeps, er is iets misgegaan met de KiteLetter. Een aantal mensen hebben een oude KiteLetter ontvangen. ‘Hoog water, guur weer en donkere wolken’ zijn passé voor nu.

  Groet

Jouw reactie / aanvulling..