Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Winterkorst, Winterkorst

Door: KiteboardPro redactie • nov 25, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

Nu het koud en donker is en de temperatuur komend weekend dik onder de nul graden lijkt te gaan duiken voorzie ik je graag van extra inspiratie om deze dagen door te komen.

Een serie video’s van de PKRA tour 2008. De PKRA heeft ze bij elkaar geschraapt en wij kunnen er van genieten.

Let op! Als fervent kiteboarder zal je hevig geïnspireerd raken. Je zal er weer helemaal voor willen gaan! Het wachten is nu op het moment dat de temperatuur rond de vijf graden is, de wind niet te hard en uit een warme richting en op een warm zonnetje. Dit wordt mijn volgende geïnspireerde kitesessie. Ik verwacht, gezien de huidige wind- en weervoorspelling, dat ik dan alle filmpjes van de PKRA wel gezien zal hebben.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..