Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Ultiem stukje kiteslider video!

Door: KiteboardPro redactie • nov 3, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Dit ultieme stukje filmmontage moet deelnemers uitdagen zelf ook gemonteerde video’s in te brengen. Core Online Magazine organiseert een contest waarbij prijzengeld van 30.000 Euro uitgeloofd staat voor de winnaar.

Per categorie van sport; kitesurfen, windsurfen, golfsurfen, skateboarden en bodyboarden kunnen via RidersContest gemonteerde films geüpload worden. Het gaat allereerst om de inbreng van een professioneel stuk riderswerk waarnaast beoordeeld wordt op de montagekwaliteit van de video.

De januari uitgave van Core Online Magazine doet het verslag! We zijn zeer benieuwd!

Full screen

Achtergrond

Je herkent de techniek van het monteren al en dat is niet vreemd omdat dit stukje film is gemonteerd door de reeds befaamde Andy Gordon. Je hebt zijn werk ook gezien in twee mooie clips voor Flexifoil.

Kite labels: , ,

6 Responses »

  1. Hele vette trailer vooral hoe alles gefilmd en gemonteerd is!!! Ruben had ook zon filmpie in Ozzie land Ubervet allemaal!!!!!!!!

  2. Ik denk dat de heer Hupe vooral de kieerndn hun vrijheid terug wil geven door ze tegen hun omgeving te beschermen. Ouders die verkeerd opvoeden, school die geen goed onderwijs geeft. Kinderen weten zelf wel wat goed voor ze is, daarom zijn ze vrijwel onveranderlijk allemaal begaafd met de gift van een gezonde zelfzucht die ze voor hun eigen gezondheid en plezier wel doet uitzoeken waar ze zelf zin in hebben. Er moet gewoon een soort vrijplaats komen voor de kids, net als voor volwassenen. Waar de buitenwereld nog niet is doorgedrongen. Zo begrijp ik de heer Hupe tenminste en ik geef hem niet eens ongelijk. Kun je nagaan.

  3. Thank God! Someone with brains speaks!

  4. If you dont mind, where do you host your web page? I am searching for a very good web host and your blog seams to be fast and up most the time

  5. Hei Marianne!Så mye lekkert du har laget. Virkelig flotte og allsidige kort i skjønne farger og nydelig utforming.Fikk også lyst på jordbær etter å sett det siste kortet ditt. Takk for titten, legger deg i blogglista mi så får jeg sett mer etterhvert:)Sissel

  6. Two key things here:* keeping a very clear focus on why you’re doing something in the first place: too often i pick up intermediate goals along the way to some task, which then take on a life (and purpose) of their own* recognizing that you can often go back and improve things later, so premature gold-plating is a distraction rather than progress.I do believe in done right, but that’s often far short of perfection.

Jouw reactie / aanvulling..