Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.NK 2008, nieuwe champ en terugblik

Door: KiteboardPro redactie • nov 9, 2008 • Rubriek: Evenementen, Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

De dag is ten einde, het Nederlands Kampioenschap Kitesurfen 2008 is afgerond. Een nieuw kampioen kitesurfen is opgestaan bij de heren!

Een stevige wind uit het zuid-westen, draaiend gedurende de dag naar het westen, was hét ingrediënt voor de deelnemende kitesurfers van het Nederlands Kampioenschap Kitesurfen 2008. Bij deze wind wordt kwaliteit snel en goed zichtbaar voor de jury! Het event speelde zich gisteren, 8 november, en vandaag, 9 november, af voor de kust van Scheveningen.

Onder de deelnemers is er bij zowel de dames als heren geknokt om de fel begeerde titel van Nederlands Kampioen Kitesurfen 2008.

Uitslagen

Foto: kitesurfpics.nl

Heren

1.  Klaas-Einte Adema
2.  Johnno Scholte
3.  Tijn van Esch
4.  Jerrie van de Kop

Dames

1. Jalou Langeree
2. Katja Roos
3. Annie de Jong

Rest ons de organisatie en sponsoren te bedanken voor het organiseren en het mogelijk maken van het NK. Tevens bedankt voor de vasthoudendheid om het NK drie maal uit te stellen door de windomstandigheden. Uiteindelijk is het jullie ook dit jaar weer gelukt!

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..