Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Tussen zomer en winter

Door: KiteboardPro redactie • nov 17, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

Tussen de zomer en de winter zitten hele mooie kitedagen. Dit was er zo één. 12 graden, een mooi zonnetjes en wind uit het zuid-westen. Wel je winterpak, schoentjes en handschoenen aan, maar nog zonder cap.

Gezien de drukte op de stranden in deze tijd van het jaar ziet het ernaar uit dat we meer en meer kiteboarders krijgen die ook in de winter, op de mooie dagen, doorvaren.

Tussen zomer en winter

Klimaatverandering

De discussie blijft lopen. Voor ons is dit op kort termijn tweeledig.

Even klein denken; laat de temperatuur maar stijgen en de wind turbulenter worden. Dan worden het mooie zachte winters!

Even groot denken; laten we hopen op een elf stedentocht zodat we niet teveel opwarmen!

Kite labels: ,

One Response »

  1. …en dan stijgt de zeespiegel en dan krijgen we eindelijk Enschede aan Zee! Dan hoef ik tenminste ook niet meer zo ver naar het water.

Jouw reactie / aanvulling..