Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Palenrij Oostvoorne (ex-autostrand)

Door: Erik • nov 20, 2008 • Rubriek: Media, Nieuw op KiteboardPro, Spots

Begin oktober zijn er op het ex-autostrand ongeveer 25 palen van circa 2,5m hoog geplaatst. André Knulst, regiovertegenwoordiger van het NKV, is bezig deze palen weer weg te krijgen. De palen maken de fantastische spot een stuk onveiliger. Het strand van Oostvoorne wordt druk bezocht door ervaren en vooral ook veel beginnende kitesurfers.

Laatste update van de stand van zaken:

————————————————————————————–

GZH die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de palen op het Autostrand heeft een voorstel ontvangen van het NKV. De palen zijn levensgevaarlijk en belemmeren de kiters in hun vrijheid op en aan het water. Wij hebben voorgesteld boeien te plaatsen indien de Gemeente bereid is de palen te verwijderen. Indien Gemeente Westvoorne geen budget heeft voor het plaatsen van boeien zal het NKV deze kosten voor haar rekening nemen.

PvdA heeft ondertussen vragen gesteld betreft de onveilige situatie en zal ons hierin ondersteunen. Aanstaande donderdag zal een werkbezoek plaatsvinden door de Toezichthouders, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid Holland en Natuurmonumenten om de situatie aldaar te bekijken. Naar aanleiding van dit bezoek zullen er vervolgstappen ondernomen worden waarover ik jullie zal informeren.

Met de bekende groet,

Dree
Regiovertegenwoordiger NKV

—————————————————————————————–

Kite labels: , ,

Jouw reactie / aanvulling..