Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.NK zondag. What is happening?

Door: KiteboardPro redactie • nov 9, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

De vierde een laatste mogelijkheid om het Nederlands Kampioenschap Kitesurfen te houden in 2008. Tevens de laatste dag! Het lijkt wel de tantra!

Skippersmeeting in het kort. Toet toet! Rammelen maar met die eliminaties!

10:00 uur ’s ochtend en het waait 12 meter per seconde met uitschieters naar boven! Windrichting, zoals verwacht: ZUID-WEST!

Klaar voor de start. This is the day! Rock hard dudes en dudettes!

We komen bij je terug met de voortgang en uitslag!

Kite labels: ,

2 Responses »

  1. Straks als op Hanglos een verslag staat , komt het hier wel.
    Even geduld nog. :)

  2. Thx Pieter.

    Hier staat een kort verslag. Ik heb de link naar Hanglos tevens verwerkt in het verslag.

    http://www.kiteboardpro.nl/?p=574

Jouw reactie / aanvulling..