Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Leander Vyvey 2e op KPWT + film

Door: KiteboardPro redactie • nov 11th, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Eerder meldde we je dat deze Belgische kiteheld een kanshebber was voor een podiumplaats op de Kiteboard Pro World Tour (KPWT) tourstop in Marocco. De tourstop zit erop en Leander is geëindigd op de 2e plaats. Proficiat!

Dit was tevens de laatste tourstop van dit jaar. Leander zijn uiteindelijke rang op de ‘overall’ ranglijst van de KPWT 2009 tour is de vierde plaats. In de discipline Freestyle is Leander 2e geworden.

Recent verscheen er nieuwe kitefilm van Leander die nog eens laat zien hoeveel stijl deze jonge kiteboarder heeft!

Kite labels: ,

2 Responses »

  1. Die one footer door het water is echt belachelijk vet

  2. Echt een super toffe kerel ook!
    Kijk met plezier uit naar mee van deze filmpjes.

Jouw reactie / aanvulling..