Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.NK zaterdag. What is happening?

Door: KiteboardPro redactie • nov 8, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

Uitslagen zijn bij ons nog niet binnen maar de wind is stevig genoeg voor riders om alle tricks uit de kast te halen en de jury te imponeren.

Helaas is wind uit het zuiden voor de kust van Scheveningen geen ideale windrichting om te kitesurfen. De wind is dan zelfs schuin aflandig.

Morgen ziet het er een stuk beter uit met wind uit het zuid-westen! De wedstrijdleiding is dé denktank maar het zou ons niet verbazen dat er zondag pas gestart wordt.

We houden je op de hoogte.

Ps. Dit is Erik vandaag op de slufter!

————————————————————————————

Update – Niet geheel betrouwbaar (Forum bericht op Hanglos, dus niet officieel van de organisator), maar dit zou de uitslag zijn van de singles!

1e: Johnno Scholte
2e: Klaas Adema
3e: Tijn van Esch
4e: Koen van Bolhuis

Kite labels: ,

2 Responses »

  1. Het was druuuuuuuk op de slufter gister.

  2. Goed gedaan Johnno!!

Jouw reactie / aanvulling..