Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Hoogtepunten Extreme elements

Door: KiteboardPro redactie • nov 13th, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Extreme Elements TV heeft de hele PKRA 2008 tour en de Red Bull Kite Punks gevolgd. Ze hebben dit tevens goed in beeld gebracht. In deze kitevideo laat Extreme Elements TV haar hoogtepunten van 2008 aan je zien.

[n]joy the ride!

Kite labels: , ,

Jouw reactie / aanvulling..