Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.ABoards 2009; nieuwe footpad

Door: KiteboardPro redactie • nov 15, 2008 • Rubriek: Materiaal / Reviews, Nieuw op KiteboardPro

ABboards kiteboarding presenteert een nieuw snufje op het gebied van footpads; het Solid Food Lock System (SFLS) . Doordat de footstrap vast op de footpad is bevestigd is deze cominatie in één keer te monteren.

De pads zijn tevens 3D geconstrueerd waardoor ze heerlijk moeten aanvoelen. Verder zitten er onder de hiel gascapsules verwerkt die moeten zorgen voor extra schokdemping.

Met name de binnen- en buitenkant van de voeten worden extra beschermd door dit systeem. Het komt namelijk nog wel eens voor dat er bij deze punten scherpe randen ontstaan. Wel is af te vragen hoe het SFLS principe werkt met schoentjes aan of als je een zeer grote voetmaat hebt.

Kite labels: ,

3 Responses »

  1. Lijkt eigenlijk wel op de nobile footpads qua systeem

  2. Strakke pads..

  3. That kiteboard looks aazimng do you know how much it cost? I want to get one just like that! What other color options do they have? Loving the white one though!

Jouw reactie / aanvulling..