Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.8 & 9 nov. Kampioenschap kitesurfen

Door: KiteboardPro redactie • nov 6, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

Dit weekend gaat het gebeuren. Na 3 maal uitstel van het Nederlands Kampioenschap Kitesurfen staat er komend weekend wind op het programma. Alle reden dus om een ‘go’ te geven door de wedstrijdleiding.

Het Renault Eco 2 NK Kiteboard Freestyle 2008 zal in Scheveningen plaatsvinden op het strand tussen de havenpier en het Kurhaus.

Onderstaand het persbericht van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV)

Officieuze Freestylekoning van 2007 Bas Koole zal er dit jaar niet bij zijn..wie volgt hem op?

Het Renault Eco2 NK Freestyle gaat komend weekend door. Met de laatste mogelijkheid in het windraam van drie mogelijke NK-weekenden is het dan toch eindelijk zover. Scheveningen is plaats van delict, een voorspelde stevige zuidwester reden voor rasechte Nederlandse kitesurfactie! Met goede windvoorspellingen voor zondag is besloten het Renault Eco2 NK Kite Freestyle dit weekend te laten doorgaan. Op het Scheveningse strand zal de organisatie zaterdag kijken of er single elaminations gevaren kunnen worden.
Zondag zou dan worden afgerond met double elaminations. Het afwerken van dit schema zal helemaal afhangen van de wind.

Inschrijvingen die vandaag (do.6 nov.) voor 17.00 uur binnenkomen op coen@exventure.nl kunnen we nog meenemen. Surf daarvoor naar www.nkkite.nl en kopieer het inschrijfformulier ingevuld in je mail.

Kiteboys en -girls! Rust, eet en ga ervoor!

Kite labels: , ,

3 Responses »

 1. ik weet niet hoe jullie het gaan doen maar aanstaande zondag is de redbull strandrace op Scheveningen die volgens mij het strand van havenhoofd tot de Pier nodig heeft. Succes.
  Marcel

 2. sorry. Redbul is pas op 16 nov. Ik kom kijken:-)

 3. he mensen top dat het door gaat!!

  Ik hoop persoonlijk dat de jury ook kijkt naar radicale trix en het goed gaat waarderen !!

  Jammer genoeg doe ik niet mee ben al oud 42 dus laat het over aan de jonge gasten die ervoor gaan
  ik hoop dat de beste gaat winnen.
  Maar dat die gene die wint dan radicale trix laat zien met alle hp intoe blind enz …….

  dan ben jij voor mij de nr 1 ongeacht hoe je heet of welke sponsers jij hebt

  Appie uit Ameland

Jouw reactie / aanvulling..