Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Windgegevens van jouw kitespot

Door: KiteboardPro redactie • okt 21, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Spots

Topsite Vliegerweer.nl!

Via onze Wind & Weer linkpagina krijg je een goed beeld van de actuele en nabije wind- en weersomstandigheden in Nederland en op jouw kitespot(s). Door een aantal bronnen met elkaar te vergelijken en hiervan een gemiddelde te nemen, kom je tot de meest zuivere indicatie van het weer en de wind. Zo voorkom je, dat je voor niets naar zee rijdt.

Op de kitesites Hanglos en KiteHigh tref je technische hoogstandjes qua ingeladen van wind- en weersinformatie. Complimenten aan deze sites hiervoor!

Echter, de master van de applicatie van KiteHigh heeft al een tijd de site Vliegerweer.nl. En dit is echt een topper van een wind- en weersite waarop per locatie vanuit een aantal bronnen informatie wordt ingeladen en gepresenteerd! De jongeren onder ons zeggen dan: “Mooi work durk”.

Klik op jouw kitespot en kijk eens wat er tevoorschijn komt op Vliegerweer.nl

Vliegerweer.nl heeft hiermee een plekje gekregen op onze Weer & wind linkpagina.

Kite labels: , , ,

Jouw reactie / aanvulling..