Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Gedrevenheid Watersportverbond

Door: KiteboardPro redactie • okt 20, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Spots

We hebben weer informatie toegevoegd aan ons inhoudelijke portal dat bereikbaar is middels de navigatieknop hierboven. Bigger & better every day!

Watersportverbond en Kitesurfen

De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) is aangesloten bij het Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond (KNWV hierna Watersportverbond) om als serieuze gesprekspartner met de (lokale)overheid aan tafel te zitten. Het Watersportverbond heeft ongeveer 114.000 leden, het NKV ongeveer 1.500. Een deel van de contributie betaald door de leden van het NKV wordt afgedragen aan het Watersportverbond. Hiervoor krijgen de leden een Watersportverbond Ledenkaart (Nationale Sportpas) van het Watersportverbond waarmee allerlei kortingen verkregen kunnen worden.

Watersportverbond

Het belangrijkste doel dat het Watersporverbond nastreeft, is dat de motorbootvaarder, de surfer en de zeiler kunnen genieten op het water.

De voorzitter van het Watersportverbond, Hugo Snoekc, meldde bij het uitreiken van de Watersportverbond Ledenkaart 2008 dat hij buitengewoon blij is. Enerzijds omdat hij gekozen is tot voorzitter en anderzijds met de plannen die de meerderheid goed heeft gekeurd.

Vrijwilligers

Hugo is zeer enthousiast over de gedrevenheid en inzet van de meer dan 200 vrijwilligers die samen met de 24 professionals op kantoor heel werk verrichten voor ons watersporters. Ze krijgen, zoals we ook hebben omschreven over de vrijwilligers van het NKV, de zaken voor ons voor elkaar. Lang niet altijd staan deze mannen in de schijnwerpers na een behaald succes en zichzelf op de borst kloppen doen ze ook te weinig.

Gesprekspartner en thema’s

Het Watersportverbond is gesprekspartner bij alle belangrijke overleggen en in alle sectoren waar watersport aan de orde is. Dit gaat om honderden projecten, ook projecten bij jou in de buurt! Kort een aantal voorbeelden thema’s van het Watersportverbond op een rij:

  • Natura 2000 (een bedreiging voor grote delen vaar- en (kite)surfwater);
  • Windmolenparken op zee (een bedreiging voor zeezeilers);
  • Zonering van het kitesurfen;
  • Spitssluitingen van bruggen en sluizen.

Links

Kite labels: , , , , ,

Jouw reactie / aanvulling..