Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Volvo Ocean Race rond NL boei

Door: KiteboardPro redactie • okt 27, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

Het is dan wel geen kiteboarden maar zeker een hele mooie watersport! De prestatie die deze teams neerzetten is zeer indrukwekkend. En, een zeilboot die downwave gaat ’surft’ ook.

4 oktober was de start van de legendarische Volvo Ocean Race 2008 / 2009. Een zeilrace van ongeveer 260 dagen waarvan de helft op open zee. Het aantal kilometers dat wordt afgelegd is ongeveer 45.000.

In de race 2008/2009 wordt voor het eerst vanuit Zuid-Afrika niet naar Oceanië maar naar Azië gevaren en dan door naar Zuid-Amerika. De boten gaat dan om Kaap Hoorn van waaruit ze terugkeren op de Atlantische Oceaan en via Noord-Amerika terug naar Europa gaan. De route betreft doorgaans zo’n 45.000 kilometer over open zee.

Route 2008 / 2009

Rond de boei voor Nederland

Als co-sponsor van de Delta Lloyd-boot heeft de gemeente Rotterdam bij de organisatie van de Volvo Ocean Race afgedwongen dat de snelle 70-voeters opnieuw de havenstad aandoen.

De vorige keer, in 2006, leidde dat tot meer dan een kwart miljoen toeschouwers.

Dit keer zullen de acht boten niet afmeren in Rotterdam en een havenrace varen, maar in juni 2009 tijdens de etappe van het Ierse Galway naar het Zweedse Gothenburg ‘langskomen’ om een boei te ronden.

Kite labels: , ,

5 Responses »

  1. Thought I would share this just in case you can’t get your code over the phone and are too far from a dealer. A few years back, my casttee only radio sc-810 died (no i did not clean it out). I bought a used sc-816 radio from a junkyard and they told me the code was lost. It was around $100, which at the time was a steal. I was a little worried about buying this as I was unsure whether or not the dealer would give me the code if I bought it from somewhere else. I cracked open my broken SC-810, and ripped the eeprom out of it and read it in a universal eeprom reader. I dumped the memory contents and then searched for my known code. I found it once in the hex. So, it is possible it was just a random code but it gave me confidence that I had good odds I could read it in cleartext if the dealer could not give me the code. So, I bought it. I then took it in to the dealer and they gave me the code for free anyway. I never tried to see if the new radio’s code was stored in the same location, but it probably was. If you happen to have an eeprom reader at work or home, you could do this if the dealer is to far for you to drive to. Has anyone else done this before? I am curious if the code I found was the actual code or random data in the ROM. Seems weird they would store it in cleartext, but I guess why bother caring. One other thing I was thinking of It might have been possible to replace my SC-816s ROM with my SC-810s ROM. Anyone try this?

  2. Just cause it’s simple doesn’t mean it’s not super helpful.

  3. A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this article.

  4. to get NA order or atleast tress out whether your forefathers are having any agricultural land in their name and obtain certificate as a agriculturist from the Revenue Department.RegardsAdv. Mr. Abhijit Deshmukh

  5. Bueno, mi crítica constructiva es que dejemos de polemizar y debatir sobre algo que ya está súper gastado, que polemicemos sobre temas serios que estimulen el interés por el SWL, como por ejemplo qué se puede hacer en Gimp que en Adobe PhotoShop no, o viceversa, cómo rescatar un archivo eliminado en Linux, etc.Esta es la opinión de “etc”, ya que invitas a elMor3no y a “etc” a que aportemos una crítica constructiva, jajajajajaja.

Jouw reactie / aanvulling..