Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Ultra slomotion kitemovie

Door: KiteboardPro redactie • okt 1, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Een paar minuten ultiem kiteboarden in slomotion. Beleef de sensatie.

Waterdruppels zie je vallen, het moment van doortrekken aan de bar voor de kiteloop heb je na dit fragment helemaal scherp als ook het moment dat bij de kiteloop de kracht je een enorme boost geeft!

Dit is Flysurfer teamrider Sebastian Bubmann met zijn Pulse2 6m in Cape Hatteras (USA). Let op zijn vaste bindingen, dit is wakeboardstijl.


Ultra Slomo – Kiteboarding Session from Flysurfer Kiteboarding on Vimeo.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..