Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.How to do a railey?

Door: Rutger • okt 10, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

Nu er even geen wind staat is het een goed plan om eens wat inspiratie op te doen. Wellicht krijgen we nog een paar mooie dagen waar je deze easy to learn basic move eens kan gaan proberen. Hieronder staat een video van Mark Doyle die ons gaat uitleggen hoe een air raley in elkaar zit. Succes en rip it up.

Uitleg railey door Mark Doyle

It is all about pop getting some air with style……now we need some wind……

Kite labels: ,

2 Responses »

  1. Goed en duidelijk filmpje!!

  2. eerst maar eens in-gehaakt oefenen 8-)

Jouw reactie / aanvulling..