Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Terugblik speedkite event

Door: KiteboardPro redactie • okt 14, 2008 • Rubriek: Evenementen, Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Vlak water & altijd harde wind maken Lüderitz (Namibia) de perfecte spot voor speedcontests. Afgelopen weken werd er gestreden om nieuwe records te vestigen. Het event was een groot succes en de planning voor 2009 is reeds gemaakt.

Vroeg in het event werden er al nieuwe wereldrecords behaald. We hebben hierover reeds uitvoerig verslag uitgebracht. Onderstaande film laat nog eens zien dat speedkiten echt ’speedkiten’ is.

Luderitz Speed Challenge
Geüpload door videosea

We kunnen het eens zijn, dat de doelgroep voor speedkiters mannen en vrouwen met baarden betreft.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..