Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Profiteer van kitesurf koopjes!

Door: KiteboardPro redactie • okt 30, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

Kitesurf_aanbieding_koopje“Profiteer van de crisis, stap nu in.”

“Let op, bodemvorming gesignaleerd.”

“Begin 2009 komt er een AEX puntenrally.”

Deze en meer krachttermen lees je in de media van de analisten die veel mensen afgelopen jaar op het verkeerde been hebben gezet en het wellicht nu weer doen. Of juist niet natuurlijk.

Jij denkt vast; “daar heb je hem weer“!

Even tot de orde van onze mooie sport. Ik ben geen analist maar signaleer in onze kitemagazines en online hele mooi herfstkoopjes. Het betreft veelal nieuw 2008 materiaal dat in de uitverkoop gaat. Er worden zelfs hele mooie sets (kiteboard, kite, bar en lijnen) aangeboden voor spotprijzen!

Bijvoorbeeld een compleet nieuwe set voor 850,00 Euro waarmee je echt dikke pret kan hebben op het water. Spotprijs of niet?

Tips

 • Volg de kitesurf shoplinks en bezoek de site van de shops voor aanbiedingen.
 • Check de reclames in de kitemagazines.
 • Bel een kitesurf shop en vraag naar een deal.

[n]joy!

Kite labels: , ,

One Response »

 1. Hey,

  Graag jullie nieuwsupdate op volgend e-mail adres aub: herman.fabienne@gmail.com ipv fvdl@aertssen.be (= fabienne.van.der.linden@aertssen.be)
  Bedankt!
  Overigens zeer goede info – toffe vormgeving!

  Groeten – Fabienne

Jouw reactie / aanvulling..