Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.PKRA Chili – Hadlow worldchamp

Door: Erik • okt 5, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

De 10e en laatste tourstop van de PKRA te Chili is zaterdag 4 oktober van start gegaan. Aaron Hadlow zal naar alle waarschijnlijkheid zijn 5e wereldtitel binnenhalen. Kevin Langeree is zo goed als verslagen en zal dan eindigen op de tweede plaats.
In Chili wordt ook nog een wave contest gehouden. Wie kan de prachtige golven in Chili het best benutten?

Playa de matanzas staat bekend om zijn prachtige golven en harde wind. De voorspellingen zijn prima, de komende week zullen de pro-riders voor dit jaar een laatste keer hun kiteskills laten zien.

Winnaars voorgaande jaren

Freestyle Men
2007: Aaron Hadlow

Freestyle Women
2007: Carolina Winkoska

Wave Men
2007: Martin Vari

Live results:

Overige Links:

—————————————————————————————–

Update: Dag 1

Inmiddels is de wavecontest volledig afgerond. Er is nog niet bekend wie er gewonnen heeft. Wel weten we dat Langeree het in de finale opnam tegen Brandao. Nu maar wachten op de uitslag….! Een paar mooie plaatjes zijn al online gezet.

—————————————————————————————-

Update: Dag 2

Zoals we inmiddels gewend zijn stonden Kevin en Aaron weer tegen elkaar in de finale. Met meer power in zijn tricks sleepte Hadlow zijn 5e wereldtitel binnen! Kevin heeft deze PKRA laten zien dat hij een gedegen tegenstander is voor de absolute topper Aaron Hadlow. In de doubles kan Kevin deze tourstop nog op zijn naam zetten.

Bij de vrouwen wist Gisela Pulido evenals vorig jaar de wereldtitel binnen te slepen.

Kite labels: , , ,

One Response »

  1. Ontzettend balen voor je Kevin! Maar goed, kop omhoog en niet naar de grond staren want daar kun je nog lang genoeg onder liggen! Nog kansen genoeg voor je en je hebt energie genoeg toch!

    Kom naar het NK!

Jouw reactie / aanvulling..