Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Palenrij Oostvoorne ‘wegsurfzone’

Door: KiteboardPro redactie • okt 12th, 2008 • Rubriek: Media, Nieuw op KiteboardPro

Volgens Daniël Bakker, woordvoerder van het recreatieschap, is het water direct achter de palenrij bedoeld als ‘wegsurfzone’ en moet het ook uitsluitend hiervoor gebruikt worden.

Volgens ons is het levensgevaarlijk om een kitesurf-lesgebied voor kitesurfers af te scheiden met een dergelijke rij met palen. Ook kost het volgens ons nauwelijks moeite om door middel van een veiliger alternatief hetzelfde doel te bewerkstelligen. Je hoeft er zelfs niet eens creatief voor te zijn en hulp bij het meedenken wordt geboden.

Jammer dat de strandbeheerder zijn eigen weg is gegaan. Laten we ervan uitgaan dat het NKV nu in gesprek blijft voor een oplossing. Laten we ook hopen dat het NKV extra contacten maakt in deze situatie waardoor we in de toekomst, voorafgaand aan dit soort acties, aan de vergadertafel vertegenwoordigd zijn zodat wij kiteboarders ook gehoord worden en invloed hebben.

We houden je op de hoogte over de voortgang.

Kite labels:

Jouw reactie / aanvulling..