Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.(online) Kiteboard magazines

Door: KiteboardPro redactie • okt 31, 2008 • Rubriek: Media, Nieuw op KiteboardPro

Check de ** ren voor de update.

Naast de folklore Nederlandse kiteboard tijdschriften; Kitesurf magazine en Acces Kiteboard magazine, zijn er op internet een aantal online kiteboard magazines die bomvol informatie staan.

De online kiteboard magazines zijn, naast een bombardement aan advertenties, vooral erg leuk leesvoer over onze geweldige sport. Nieuwsfeiten, kite- en kiteboard reviews, verslagen over internationele evenementen, spetterende foto’s; alles komt aan bod!

Opsomming online kiteboard magazines

** Zeer recent is van dit online kiteboard magazine een nieuwe uitgave uitgekomen.

De frequentie van uitgave is verschillend, evenals de kwaliteit en het format (veelal .pdf of flash) van uitgave.

We hebben de linkpagina geüpdate met de links.

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..