Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Nieuwe editie IKSURFMAG

Door: Erik • okt 16, 2008 • Rubriek: Media, Nieuw op KiteboardPro

IKSURFMAG is gratis online engelstalig kitesurf-magazine, dat zich richt alle aspecten van kitesurfen. Elke 2 maanden verschijnt er een nieuwe editie. Met lezers uit 132 landen heeft dit magazine wereldwijde status.

Het magazine is zeer compleet. Er verschijnen artikelen met interviews, tips, tricks en zeer interessante reviews van kitegear. Mede door de interessante video’s, indrukwekkende foto’s en orginele content is het echt een aanrader!

In de 11e editie onder andere:

  • Interviews met Robby Naish, Ruben Lenten, Andre Philip & Tom Court
  • Tests en reviews van o.a. Slingshot Rev 09, Naish Cult 09 & JN Davinci 08.
  • Uitleg tricks voor zowel beginners al gevorderden. (Zeer duidelijke uitleg over bodydraggen)

Links:

Kite labels: , ,

One Response »

  1. Leuk, nog meer leesvoer. Heb de nieuwe Acces ook nog liggen.

Jouw reactie / aanvulling..