Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Nazomer kitesessie te L’Almanarre

Door: KiteboardPro redactie • okt 12th, 2008 • Rubriek: Foto / Video, KiteLive, Nieuw op KiteboardPro, Spots

Afgelopen week was het voor mij de hoogste tijd om er, na al dat harde werken ;-) ,  een weekje met vrouwlief tussenuit te piepen. Onze bestemming was een heerlijk huis met zwembad in de buurt van Saint-Tropez (Frankrijk) aan de Azurenkust (Cote d’Azur), kort gezegd de Middellandse Zee. Kitespullen mee natuurlijk!

Het was niet de intentie om op kitevakantie te gaan maar puur om de Cote d’Azur eens te verkennen in de nazomer. Dit is geslaagd! Maar sinds jaar en dag neem ik mijn kitespullen altijd mee. Zodra het waait, gaat het kriebelen en voor je het weet sta je ergens op het water en is je trip natuurlijk dubbel geslaagd!

Met de spottip van een collega in mijn achterhoofd zag ik al snel dat de wind sowieso één dag goed was bij L’Almanarre. Wij er naartoe natuurlijk!

Zoals je op de foto’s ziet, het was geen spektakel maar ik heb heerlijk genoten!

Kite labels: , ,

3 Responses »

 1. Ziet er weer strak uit lange……..

 2. Ben ik van de zomer geweest. Van de 3 weken 4 dagen kunnen kiten.
  In hoogseizoen heb je een kleine kitezone en is het er zeer(gevaarlijk) druk en erg choppy.
  Bij hetzelfde strand in de bocht bij Giens is het veel beter met heel stuk vlak water. Hier wordt het echter pas na 7 uur s’avonds gedoogd.

 3. @ Rutger.
  Ja, was wel even lekker.

  @ Steven.
  Hmm, snap dat je niet enthousiast bent dan! Gelukkig was het op mijn dag niet te druk en er woei een lekker windje voor mijn 12 meter.

Jouw reactie / aanvulling..