Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Making a handlepass easy

Door: Rutger • okt 16, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro

Making a handlepass easy

Nu kan iedereen dadelijk een handle pass doen, hoor ik de mannen nu al roepen die er jaren voor aan het trainen zijn geweest. Misschien een kern van waarheid….

Een trapeze, die men kitebelt noemt, is hiervan de oorzaak. Het is een oude constructie die zelfs Aaron Hadlow gebruikt heeft in het verleden. Het principe is simpel. Er loopt een ronde ring rond je lichaam, waardoor het roteren makkelijk wordt, omdat je beide handen kunt loslaten zonder te vallen.(het roteren over twee assen is nodig om een handle pass te maken)

Misschien legt de film het beter uit. Ik heb er trouwens nog nooit één in Nederland gezien. Wellicht in 2009.

http://kitebelt.blogspot.com/

Kite labels: ,

4 Responses »

  1. haha echt onwijs vet ding!

  2. Haha, ziet er gaaf en een beetje onwerkelijk uit!

  3. Misschien kan ik m dan toch ook ooit leren, (beetje dromen mag toch;-))………haha

  4. Ziet er op t eerste gezicht beetje raar uit, maar toch wel vet!!

Jouw reactie / aanvulling..