Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kiteletter. Schrijf je in!

Door: KiteboardPro redactie • okt 16, 2008 • Rubriek: KiteboardPro

Drukke tijden door studie, werk of familie-leven waardoor je even niet toekomt aan het checken van de verschillende kiteboardsites? Staat het kitesurfen even op een laag pitje?

Geen probleem, wij hebben speciaal voor jou de ‘KiteLetter‘. Hierin communiceren we wekelijks het belangrijkste kitenieuws zodat je, ook al ben je even minder actief, toch op de hoogte kunt blijven van het belangrijkste nieuws uit kiteland. Quality kite online time noemen we dit!

Schrijf je in!

[n]joy the ride!

Kite labels: , , ,

4 Responses »

  1. Leuk!

  2. Ik ben benieuwd. Ingeschreven hoor.

  3. gaaaaaaf

  4. kiteboarden staat hier ook op een laag pitje….

Jouw reactie / aanvulling..