Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kinderen van de wind

Door: KiteboardPro redactie • okt 26, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

In Zuid-Holland was het afgelopen week herfstvakantie en dit hebben we gemerkt op de stranden. Het waren vooral de ouders van je jonge kiteboys en -girls die hun kroost veilig vergezelde.

De ouders kunnen trots zijn op hun jonge sportieve kinderen. Want inherent aan kitesurfen staat een gezonde dosis doorzettingsvermogen, dit heb je nodig om de sport jezelf eigen te maken. Ze zijn er nog, de jongeren van stavast die graag buiten spelen en zelfs kitesurfen!

Dit is Martijn van Hoepen! Foto door: Rob van de Graaf.

Kite labels: , ,

5 Responses »

 1. Martijn ROCKT!!!!

 2. Zekkeerrr! hij ROckk`szz
  vet dat je hier staat, en ROb de fotograaf! xD moet je eens tege hem zegge^^

 3. Martijn cool man
  !

 4. Vet Martijn dat je voorop staat!
  Goed bezig dude!

 5. Echt bruut martijn!!

Jouw reactie / aanvulling..