Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Kans op wereldtitel voor Leander

Door: KiteboardPro redactie • okt 23, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro

België heeft er dit jaar ook een kiteheld bij! De Belgisch kampioen kiteboarden Leander Vyvey scoort dit jaar verrassend goed op de Kiteboard Pro World Tour (KPWT).

De laatste KPWT tourstop is begin november in Marocco en zal alles beslissen.

De Belg, Leander Vyvey, staat momenteel tweede op de ranglijst. Leander knokte zich het hele jaar door, met uitzondering van de laatst gehouden tourstop, op het podium. Bij de tourstop in Brazilië zorgde een tennisarm ervoor dat hij niet op 100% mee kon draaien.

In het Belgische ‘Swell’ surf-, wind- en kitemagazine schrijft Leander dat hij praktisch nog eerste kan worden maar dit alléén kan onder voorwaarde dat de nummer één, de jonge Amerikaan Jessey Richman, er al vroeg uitligt.

Vanaf onze kant aan deze zuiderbuur die echt van ‘rippen’ weet; good luck kitepro!

Kite labels: , , ,

Jouw reactie / aanvulling..