Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Holiday Inn van Best

Door: KiteboardPro redactie • okt 3, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

Welkom op uw verblijf. U heeft er hard voor gewerkt.

Ons warm en vriendelijk onthaal, onze inrichting die aangepast is aan de hele familie, evenals onze comfortabele omgeving maken uw weekend onvergetelijk.

Na een goede nachtrust in een comfortabel bed met het kussen van uw keuze, begint u uw dag met een heerlijke KITESESSIE.

Nu even serieus. Ik liep tegen wat mooie kitewallpapers van Best Kiteboarding aan en toen kon ik het niet laten om mijzelf een cocktail in te schenken. Fijn weekend alvast & veel plezier bij de downwinder die zaterdag doorgaat!

Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..