Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Begint Martin Vari een kitemerk?

Door: Rutger • okt 13th, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro, Riders

Iedereen heeft het over Young guns. Denk dan aan de boys die de Internationale scène domineren.( Kevin Langeree, Aaron Halow, enz) Deze mannen worden constant op de rug gezeten door die zogenoemde young guns.

Maar wat is er nu eigenlijk allemaal terecht gekomen van de mannen die de sport gemaakt hebben vele jaren geleden? Old guns: namen zoals Flash Austin, Lou Wainman.

Je ziet dat deze riders (Old guns) meestal te oud zijn (helaas) om mee te kunnen op het hoogste freestyle gebied. (PKRA) Volledige sponsoring is daarom ook meestal moeilijk.

Ze zijn echter in sommige gevallen nog erg betrokken bij de kitesurf sport. Een trend is dat vele mannen van vroeger een eigen kite merk gaan neerzetten. Iedereen kent Robby Naish natuurlijk. Maar sinds kort hoor je ook meer over Wainman kiteboarding. Deze neemt in zijn nieuwe kitemerk gelijk een old gun mee zijn naam is Franz Olry. Een andere old gun is Martin Vari. Martin gaat blijkbaar zijn eigen merk opzetten. De site is al online, echter met alleen een contact button en weinig info.

Meer info: www.varikites.com

Kite labels: , , ,

3 Responses »

 1. Lou Wainman & Franz Olry voor Wainman Hawaii
  erg leuke combinatie!

  En Franz komt komend weekend naar Nederland
  om het merk officieel te lanceren voor Nederland!

  binnekort website online:
  http://www.wainmanhawaii.nl

 2. Nog een coole film van Orly.

  http://www.zapiks.fr/Kitesurf-a-Oman.html

 3. Slis of Chris, waarom zet je je naam als Slis bij een wainman hawaii kite “review” op hanglos.nl, terwijl je gewoon geafillieerd bent met wainman hawaii?

  En dan weer een persberichtje als “wainman hawaii nederland”, vervolgens weer slis aka wainman hawaii die 100x moet herhalen dat er een man met een pet, olry, naar NL komt, fijn.. als je dan toch je merkje in de aandacht wilt houden speel dan gewoon open kaart en werk of vanuit 1 profiel of zet erbij dat je voor een merk werkt, zo voorkom je de schijn van belangenverstrengeling wat zonde is op een verder goede site als hanglos…

Jouw reactie / aanvulling..