Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Economische malaise. “Ach man..”

Door: KiteboardPro redactie • okt 15, 2008 • Rubriek: KiteLive, Media, Nieuw op KiteboardPro

Jouw eerste gedachte bij dit onderwerp op kiteboardpro kan maar zo als volgt zijn: “Ach man, komende dagen gaat het waaien en ik rij voor een paar euro’s naar zee. Bovendien heb ik een normale baan en geef ik niet meer uit dan er binnen komt. Enjoy the ride, rock hard!”

Als ik gelijk heb moet je de gedachte vooral vast houden! Hij is het gevolg van onze mooie sport; een uurtje op het water relativeert heel veel!

Toch ontkomen we niet aan het onderwerp, de economische malaise. Vanavond was het op Nederland 2 de ‘Avond van het grote Geld’. In het kort nog even.

  • Het Gemeenschapsgeld op Ijslandse rekeningen en Amerikaanse zakenbanken die failliet zijn.
  • Koersen die flink gedaald zijn waardoor een groot deel van de ingelegde vermogens verdampt zijn.
  • Beleggingshypotheken, uitgegaan van een groeimodel, lopen flink achter de prognoses waardoor angst en paniek ontstaat.
  • Werkopdrachten worden uitgesteld c.q afgesteld in het bedrijfsleven.
  • Mensen geven minder uit.

Alle gekheid op een stokje. Vanavond had ik dubbelzijdig tape nodig van de bouwmarkt. Normaal ga dit soort dingen gewoon halen, ook al heb ik thuis nog ergens een restje liggen. Wat doe ik nu ineens; ik ga toch op zoek naar mijn restje tape zodat ik niet naar de bouwmarkt hoefde te gaan. Ik bespaar zo ineens geld! Soortgelijk gedrag heb ik deze week al vaker onderkent. Jij ook?

Hoe zit dat jou en met onze sport? Hij is tenslotte niet echt goedkoop voor velen van ons. Zeker niet als je jaarlijks graag met het nieuwste kitespul van een A-merk kite. Hoe ga jij dit doen?

Leeft bij jou de gedachte van de inleiding nog steeds of is hij genuanceerder dan ik mij voorstel?

Kite labels: , ,

2 Responses »

  1. Even ‘nabeurs’. Wat is er met de Euro 95 prijs aan de hand? Ineens 1,29 per liter. Dit was recent nog meer dan 1,50 bij verschillende pompen. Niet te geloven toch.

    Ik hoop dat het van lange duur is.

  2. ik vaar al een tijd geen A merk meer en het vaart er niet minder door en ik heb ook niet minder pech en reparaties duss

Jouw reactie / aanvulling..