Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Best Kiteboarding 2009, de kites

Door: KiteboardPro redactie • okt 7, 2008 • Rubriek: Materiaal / Reviews, Nieuw op KiteboardPro

Recent hebben we je bericht over de nieuwe site van het kitemerk Best Kiteboarding. We hebben je getipt over een aantal mooie features van de vernieuwde kitesite. Tevens hebben we je kort voorgesteld de 2009 kite- en kiteboardrange.

We gaan nu in op de verschillende kites.

Nemesis HP

De Best Nemesis HP is de High Performance kite van Best kiteboarding. De Nemesis is gemaakt met het doel zo dicht mogelijk tegen een C type kite aan te zitten qua snelheid met daarbij de depowermogelijkheid van een SLE type kite. Deze kite is bedoeld voor de gevorderde kiteboarder die continue zijn tricks radicaler doet en het trickreportoir uitbreidt. Deze kite is gemaakt voor extreme prestaties, veel lift en hangtime.

Waroo

De Waroo is een kite bestemd voor Freeriding. De Waroo is gemaakt met als doel gebruiksvriendelijk te zijn waarbij zeer toegankelijke kwaliteit voor alles wat je maar wilt met de kite. Een kite die je van beginnende of gemiddelde kiteboarder helpt naar een hoger kiteniveau.

Yarga

De Yarga is een Freestyle kite bedoeld voor kiters op weg naar een podiumplaats. Dit is een C type kite en de snelste uit de serie. De kite moet een zeer snelle maar voorspelbare draaicirkel hebben en moet ook uitgehaakt zeer solide aanvoelen. De kite is bedoeld voor de pro’s, wakestyle, wakeskate, sliders et cetera en moet ervoor zorgen dat je tussen de tricks door flink hoogte steekt op het water.

Guroo

De Guroo is een trainerkite gemaakt om het kitesurfen in je eerste uren zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Hij moet stabiele kracht geven bij weinig wind en zal niet zomaar uit de lucht vallen of ’stallen’.

Kite labels: , , , ,

Jouw reactie / aanvulling..