Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Identificeer je kite en board!

Door: Rutger • sep 16, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

Zorg dat je weet welke kite van jou is!

Er komen steeds meer kiters bij en daarom is het in de huidige maatschappij bijna logisch dat er ook steeds meer spullen kwijt raken of gestolen worden. (wat natuurlijk erg jammer is)

Iedereen die kite weet welke kleuren zijn/haar kite heeft. Maar weet je ook nog welke kite van jou is als die bijvoorbeeld gestolen is?

Zorg er daarom voor dat je je spullen merkt, en dat je een serie nummer van je kite of board noteert. Dit serie nummer is uniek en kan namelijk niet zonder te beschadigen uit het board of kite gehaald worden. Het is een kleine moeite om het te noteren.

Hieronder zie je een voorbeeld van een serie nummer van een kite en een board. Zoek ook even op je eigen kite ( zit meestal verwerkt in de leading-edge) of kijk naar het label aan je tas voor het serie nummer. Suc6.

Kite serienummer

Kite label van de tas

Serienummer board

 

Kite labels: , , ,

Jouw reactie / aanvulling..