Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Work & kite, hoe zeg ik ‘nee’

Door: KiteboardPro redactie • sep 22, 2008 • Rubriek: Foto van de week, Nieuw op KiteboardPro

In deze tijd van het jaar, even voordat de klok wordt verzet, kunnen wij als fervent kiteboarders ’s avonds nog net een uurtje op het water staan. Het water is nog warm en de file’s vallen ten opzichte van de wintermaanden nog enigszins mee.

‘Nee’ zeggen is een probleem. De monniken van het bekende bier Westmalle waren er recent duidelijk over. De productie kon omhoog maar ze weigerden met het argument: “Bier maken is niet ons leven, maar we maken bier om van te leven.”

Hiertegenover is het in de business drukker dan ooit. Personeelstekorten zorgen er in bijna allen sectoren voor dat er extra druk staat op de zittende werknemers. Hiernaast hebben bedrijven veelal een flinke order lijst en moeten de begrotingen voor 2009 nu in orde gemaakt worden. Zo zijn er nog tal van redenen te noemen waardoor je verzocht wordt over te werken of zelfstandig het initiatief neemt een tandje erbij te doen.

Op de werkvloer is ‘nee’ zeggen een groot probleem voor veel werknemers. Ze kunnen dit maar moeilijk op een goede manier. Het is de kunst om ‘nee’ te zeggen, zonder dat je overkomt als iemand die niets over heeft voor collega’s of het bedrijf.

Tip 1

Wees vanaf het begin af aan duidelijk een eerlijk. ‘Ja’ zeggen en ‘nee’ doen is altijd de slechtste optie. Je komt onbetrouwbaar over en dit komt je carrière niet ten goede.

Tip 2

Probeer het woord ‘nee’ te vermijden.

Bijv. “Wil je vanavond overwerken?” “Helaas, ik heb vanavond andere plannen gemaakt.”

Tip 3

Denk mee over oplossingen.

Bijv. “Ik kan deze week niet, maar als ik met mijn agenda schuif, dan kan ik volgende week dinsdag wel.”

Bijv. “Kun je deze klus vandaag nog afmaken?” “Helaas, het is al tegen vijf uur, maar morgenochtend ga ik er direct mee verder om het af te maken.”

Tot slot

Assertief zijn is het sleutelwoord; spreek je uit, stel je open en wees verstandig!

Kiteboarden is een lifestyle en zeer verslavend. Op KiteboardPro voorzien we je van informatie over situaties in het dagelijks leven waartegen je aanloopt als fervent kiteboarder. Jouw reactie is altijd welkom.

Foto: Jeremie Tronet – Ocean Rodeo

Kite labels: , ,

One Response »

  1. Heb ik ff mazzel dat ik nog aardig wat dagen over heb, en de overtollige dagen moet opmaken van de baas. Enige probleem is dat ik nooit precies weet wanneer en dat pas 2 dagen van te voren kan aangeven. Ik wil natuurlijk wel zekerheid hebben dat de vrije dagen 100% benut kunnen worden. Gelukkig het hele jaar goed gegaan, en met de herfst voor de deur zal het ook wel gaan lukken, ondanks de drukte op het werk.

Jouw reactie / aanvulling..