Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Rij niet voor niets naar zee!

Door: KiteboardPro redactie • sep 7, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

Door een aantal bronnen met elkaar te vergelijken en hiervan een gemiddelde te nemen, kom je tot de meest zuivere indicatie van het weer en de wind. Zo voorkom je, dat je voor niets naar zee rijdt.

We hebben op de Wind & Weer pagina een aantal goede links staan. Tevens laden we kaarten in die je direct informatie verschaffen over het weerbeeld. Zo kun je een goede inschatting maken of het jouw ‘perfect kite day’ is of wordt!

De kaarten en links zullen we verder uitbreiden. We zullen hier ook links naar webcams bij plaatsen, zodat je vanaf je pc kunt zien hoe het er op een aantal kitespots aan toe gaat! Input is zeer welkom!

Partner kiteboardsites KiteHigh en Hanglos zijn helemaal los op het inladen en persoonlijk maken van winddata. Neem ook hierop eens een kijkje.

Kite labels: , ,

Jouw reactie / aanvulling..