Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.We gotta get out of this place

Door: KiteboardPro redactie • sep 20, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro, Tips

Grote namen in de muziekgeschiedenis, zoals o.a. The Animals en Jimi Hendrix, zingen teksten waarbij je bij het wachten op wind eigen interpretaties kunt krijgen. KiteHolland wacht al even op wind en dit weekend zit het er wederom niet in om te kitesurfen. Je leest het op diverse fora; frustratie alom!

Tip! Klaag er thuis niet over. Maak er wat leuks van met vrouwlief of vriendin, besteed je tijd goed aan klussen die nog gedaan moeten worden, het familieleven et cetera. Rond je klussen af zodat je op de dagen waarop het wel waait een lege agenda hebt en niets je in de weg staat om te kiten!

Kite labels: ,

3 Responses »

  1. So true……sta hier met een kwast in mijn handen samen met mijn vriendin. Help…. ;-)

  2. Timing had niet beter kunnen zijn……..2 weken geleden op een achillespeesontsteking getrakteerd, en nu inmiddels alweer helemaal in orde, dus laat de wind maar weer komen.
    De vrije tijd maar opgevuld met shoppen en het resultaat……..4 nieuwe eettafelstoelen en een 2009 Thorn FC 130.

  3. Goed bezig Fer.

Jouw reactie / aanvulling..