Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Voorkom een surfers-ear

Door: Rutger • sep 26, 2008 • Rubriek: Nieuw op KiteboardPro

Een surfers oor, ook wel exostose genoemd, klinkt misschien een beetje vreemd of suf, maar het bestaat echt. Door de daling van de temperatuur (denk aan de herfst en winter) en de wind langs je oren ontstaat er bot groei, wat vervelende vervolgen kan hebben. Je merkt er in het beginstadium weinig tot niks van, pas bij een verstopping van 80% of meer gaan er klachten ontstaan.

Ik zie veel jonge kiteboarders in de winter zonder handschoenen, schoenen en caps varen, laat staan met ear-plugs.. Het is een kwestie van nu handelen om problemen in de toekomst te voorkomen. Hieronder staat een artikel waar er veel uitleg gegeven wordt over een surfers-ear. Geen rede tot paniek, maar voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Doe er je voordeel me. Surf verstandig dudes.

Lees meer: klik hier..

Kite labels: , ,

4 Responses »

  1. Disney and Universal are launching what might be their most ambitious interactive experiences ever, though the two could scarcely be more different: an “American Idol” show at Disney and a roller coaster where riders choose personal sound tracks at Universal. And SeaWorld is unleashing its first roller coaster in a decade – a high-concept thrill ride called “Manta” with real-life sea creatures.

  2. Newcastle United 45

  3. tentu sahaja Am tak mahu marah-marah, Huh,” gadis itu mengangkat tangannya ke Daniel seperti meminta sesuatu.Setibanya di rumah itu.” tanya Erin. “I need time. yalah.” “Cepatlah, kena beli kasut lain jelah.” Fida bersuara.

  4. Video van de operatie van een surfers oor

Jouw reactie / aanvulling..