Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.



Snowkitefilm dimensions preview

Door: Rutger • sep 30, 2008 • Rubriek: Foto / Video, Nieuw op KiteboardPro

De winter komt nu toch steeds dichterbij. De eerste snowkitefilm staat alweer voor de deur.

Dit zijn toch wel echte mannen, mannen die dezelfde truukendoos open trekken als de boys op het water, maar dan met een harde ondergrond. De Snowkite film heet dimensions en is vanaf november 2008 te krijgen. De trailer is nu al te bekijken. Veel kijk plezier.

De trailer van dimensions

De website Snowkitefilm .com

Kite labels: ,

One Response »

  1. Gaaf man! Mij niet gezien die tricks. Ik doe ze toch liever boven water al komt dit soms ook hard aan. Zeker als je zonder pak surft. Strakke powder foto!

Jouw reactie / aanvulling..