Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Robby Naish & Len10 workshop!

Door: KiteboardPro redactie • sep 21, 2008 • Rubriek: Evenementen, Media, Nieuw op KiteboardPro

Je hebt nu nog de kans om drie dagen lang exclusief les en tips te krijgen van wereldbekende legende, kiteboarden en ex-windsurfer, Robby Naish en van onze Hollandse kiteheld Ruben Lenten.

Wanneer

Op persoonlijke uitnodiging van vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september.

Waar

Strikt geheime locatie. Secret! Als je wint, ben je heel het weekend onder de pannen!

Hoe maak je kans

Upload je beste trick op freecaster.tv (eerst lid worden, dan uploaden) tot maandag 18:00 uur. Ruben zal maandagavond de ingezonden filmpjes beoordelen en een selectie maken van de 25 meest spraakmakende. Ruben is gefocust op de energie van kiters; hij vindt het bij de beoordeling zeer belangrijk dat hij ziet dat kiters hun best doen om boven zichzelf uit te stijgen. Hiermee kun je dus rekening houden. 25 man worden uitgenodigd!

Dit is een unieke kans om persoonlijk met deze kitegoeroes te sparren over kiteboarden. Persoonlijke feedback op je eigen niveau.

Pak die kans. Wellicht kun je vandaag nog een video monteren! Tip! Heb je alléén foto’s voorhanden, maak dan een leuke fotocompilatie in de vorm van een videopresentatie. Wellicht kun je hiermee tevens kans maken op workshop met Robby en Ruben!

Kite labels: , , , , ,

One Response »

  1. A wonderful job. Super helpful ifnoramtoin.

Jouw reactie / aanvulling..