Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.Update PKRA Brasil, Hadlow wint

Door: Erik • sep 26, 2008 • Rubriek: Evenementen, Nieuw op KiteboardPro, Riders

De 9e en op één na laatste tourstop van de PKRA zal plaatsvinden in Brazilië. Aaron Hadlow staat na zijn winst in Canada op nummer 1. Kevin Langeree heeft de te behalen punten hard nodig. Bij verlies in Brazilië zal het een erg lastige opgave worden om nog “World Champ 2008″ te worden.

De huidige weers- en windverwachtingen zijn veelbelovend. Bij een watertemperatuur van 24 graden celcius en een windverwachtingen van 30 knopen zullen de riders alle tricks uit de kast halen. Vanaf 23 t/m 28 september zal het programma afgewerkt worden.

Winnaars voorgaande jaren

Men
2007: Kevin Langeree
2006: Rui Meira
2005: Ruben Lenten
2004: Ruben Lenten
2003: Martin Vari

Women
2007: Gisela Pulido
2006: Bruna Kajiya
2005: Kristin Boese
2004: Cindy Mosey
2003: Cindy Mosey

Live results:

Overige Links:

—————————————————————————————–
Update: Foto’s dag 1


Bron: www.extremeElements.TV & www.kiteworldtour.com
—————————————————————————————–
Update dag 2: Hadlow Domineert

Net als enkele geleden in Canada weet Aaron Hadlow de singels te winnen. Hij versloeg Kevin Langeree in de finale. Kevin heeft in de doubles nog een laaste kans de tourstop op zijn naam te zetten.

——————————————————————————————

Update dag 3 & 4: Hadlow wint ook de doubles.

Dit maal geen finale battle tussen Aaron en Kevin. Al in de halve finale wist Evandro Da Silva van Kevin te winnen. Aaron won vervolgens de finale.

Bij de vrouwen won Bruna Kajiya zowel de singles als de doubles. Evenals Aaron dus ook Bruna de absolute winnaar van de PKRA Brasil 2008.

Kite labels: , ,

2 Responses »

  1. Gogogogogogo Kevin!!

  2. It’s a hard life! Erg jammer, maar zijn uiterste best heeft hij gedaan, daar ben ik van overtuigd!

    Volgens de PKRA is bij en gelijk aan tal punten de winnaar van de laatste wedstrijd, dit wordt Chili (3 – 7 oktober), de kampioen.

    De vraag is, komt het zover dat er een gelijk aantal punten kan ontstaan tussen deze twee guru’s?

Jouw reactie / aanvulling..