Welkom op Kiteboardpro.nl

Kitesurfen / kiteboarden is een watersport waarbij de kitesurfer / kiteboarder op een kleine kitesurfplank / kiteboardplank staat en zich voort laat trekken door een vlieger (in het Engels ‘kite’).

‘Kitesurfen is van oorsprong de benaming van de sport. Dit heeft alles te maken met het feit dat, toen de sport in ontwikkeling was, windsurf afgeleide surfboards gebruikt werden. Hierop werd gekitesurft.

Al snel zijn de grote kitesurfboards vervangen door kleine kiteboards in de vorm van wakeboards en twin-tip boards. Hiermee heeft de kiteboarder op het water het gevoel dat hij aan het boarden is in plaats van surfen. Zo is het hedendaagse kitesurfen in de praktijk veelal kiteboarden.

De discipline ‘kitewave’ waarbij de kiteboarder door middel van een surfboard en een kite de golven berijdt, wordt echter met recht wel kitesurfen genoemd.

Op kiteboardpro.nl vind je interessante achtergrondinformatie over kitesurfen.North kitespeed board

Door: KiteboardPro redactie • sep 27, 2008 • Rubriek: Materiaal / Reviews, Nieuw op KiteboardPro

De kite discipline kitespeed is hot! Zo heb je afgelopen week nog kunnen lezen dat het record is verbroken; Rob Douglas (US) suisde met 49,84 knopen, dit is 92,3 km/uur voorbij. Hard genoeg voor een nieuw wereldrecord & more is still to come!

Ook in Nederland leeft het speedkiten. We hebben het NK Speedkite in oktober en Rolf van der Vlugt en Katja Roose dingen op wereldniveau mee om de titels.

North Kiteboarding heeft een speedkite board op de markt gebracht. Na 15 tot 20 prototypes is er het North limited edition course racing board.

In deel II gaan we je voorzien van achtergrond informatie over dit board.

Je krijgt bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen.

  • Wat maakt dit speed kiteboard, naast de aparte vorm en de voor het oog afgezaagde onderkant, zo speciaal?
  • Welke technieken zijn verwerkt in dit board?
  • Is dit ook een board om hoger aan de wind mee te cruisen?
Kite labels: ,

Jouw reactie / aanvulling..